More
  Pârtii de schi deschise in acest an


   28.01.2018      Vizualizari


  Partia Cocoş Bistrita

  UPDATE: Pârtia Cocoș a fost deschisă cu mare fast vineri, 26 ianuarie, și s-a închis două zile mai târziu, din cauza numeroaselor probleme întâmpinate de oameni. De exemplu, în partea de sus, zăpada s-a amestecat cu bulgări de pământ înghețat și pietre, un pericol pentru schiori sau cei care voiau să facă snowboard. Nici tunurile de zăpadă nu au făcut față.
  La o zi după inaugurare, zăpada a început să dispară, iar pe părtie au început să apară zone de noroi. Duminică, reprezentanții au renunțat, au închis telescaunul și au declarat pârtia închisă.
  Acest lucru era previzibil: pârtia se află la o altitudine de doar 680 de metri, unde temperaturile iarna abia dacă ating pragul de îngheț, iar stratul de zăpadă care se depune nu este unul suficient de consistent pentru o pârtie de schi.

  Pârtia de schi Cocoș din Complexul Wonderland – Unirea, dotată cu instalație de transport pe cablu, s-a deschis vineri 26.01.2018.
  Pârtia de schi Cocoş din Bistrita a fost deschisă, la mai bine de un an și jumătate de la finalizarea lucrărilor.

  Prețul unui abonament pentru o zi este de 30 de lei pentru adulți, 20 de lei pentru tinerii între 15 şi 18 ani şi persoanele peste 65 de ani și de 10 lei pentru copii.
  Pârtia are o lungime de 1300 m și este dotată instalație de nocturnă și instalație pentru produs zăpada artificială, iar transportul pe cablu este asigurat de telescaun cu patru locuri.
  Programul de functionare a telescaunului pentru zilele de vineri, sambata si duminica va fi intre orele 9:00-16:00. In timpul saptamanii partia v-a fi deschisa intre orele 18:00-21:00.
  Nocturna se va deschide in data de 29 ianuarie 2018, pretul fiind de 20 lei/zi.

  La baza partiei vor fi unitati de alimentatie publica si puncte din care vor putea fi inchiriate schiuri, clapari si casti.
  Schiorii vor fi singurii care vor avea acces pe telescaun. Deocamdată, plimbările pentru admirat peisajul nu sunt permise.
  Logo-ul Pârtiei Cocoș este un struț ”tricolor” care schiază. În 2011, struțul a devenit mascota Bistriței.       Sursa: www.romania-actualitati.ro


  Partia si telescaunul Isai Muntele Mic

  Telescaunul Isai a fost dat in functiune in luna ianuarie 2018. Pârtia de schi Isai dispune de un telescaun de două locuri care asigură transportul pe o distanță de 1.400 de m lungime. Pârtia, de grad mediu - avansat este dotată cu instalații de produs zăpada artificială. Altitudinea la plecare este de 1.800 m, iar la coborâre cu 200 m mai puțin. Schiorii vor putea urca din zona cabanelor (de la antenă) cu telescaunul și apoi să coboare spre stațiune sau să se conexeze spre Țarcu, cu pârtia amenajată de omul de afaceri Romeo Dunca. Aceasta din urmă are instalaţie de transport pe cablu în zona Vâlsanu, una de zăpadă artificială şi una de iluminat nocturn pe pârtie. De asemenea, în zonă mai sunt disponibiule alte patru trasee care fac parte din Domeniul Schiabil Muntele Mic: Teleschi Borlova1, Borlova2, Teleschi Nordica și Felix.

  Se poate schia pe Partia Borlova 1, Borlova 2 si Partia Isai cu un singur skipass. Skipassul comun costa 85 RON/zi. Instalatiile sunt deschise intre orele 10:00 si 16:30 in timpul saptamanii iar in weekend intre orele 9:00 si 17:30.

  Muntele Mic se află în partea sudică a Munților Țarcu în apropiere de Caransebeș. De aici accesul în stațiune se face pe DJ 608A prin Zervești - Turnu Ruieni - Borlova ultima localitate – Stațiunea Muntele Mic. E de reținut că ultimii 11 Km din parcarea Telescaunului pâna sus pe platou este drum de munte în pantă, cu numeroase curbe, iarna fiind obligatorie folosirea lanțurilor pe roți. La intrarea în stațiune, pe partea stângă, pe un platou situat la 1.600 m altitudine, există o parcare cu plată cu o capacitate de 300 de mașini.       Sursa: www.muntelemiconline.ro


  Partiile Marişel Cluj

  Trei pârtii noi se deschid in luna ianuarie în județul Cluj. Domeniul schiabil de la Mărișel include pârtii cu dificultate diferită și trei instalații de urcare.
  Partia albastra are o lungime de 1,7 km, partia rosie 1,5 km iar cea neagra de 1,3 km.
  Aceste partii sunt deservite de un telescaun de patru locuri si doua instalatii de teleschi.

  De asemenea partiile au instalatie de noctura, instalatie de zapada artificiala si parcare amenajata iluminata de 500 de locuri.
  Pentru a ajunge la partiile Marişel, exista doua rute: drumul judetean DJ 107P Marisel sau drumul judetean DJ 1R Belis-Fantanele.       Sursa: www.partiamarisel.ro