More


  S-a deschis Biserica de Gheata Balea Lac


   27.01.2017       Sursa: www.tribuna.ro      Vizualizari


  Începând de vineri, turiştii care ajung la Bâlea Lac vor putea vizita un nou obiectiv edificat în „Ţinutul de cleştar”: Biserica de Gheaţă. Ridicarea celei de-a zecea inedite biserici s-a încheiat zilele trecute, astfel că obiectivul este gata pentru binecuvântarea preoţilor, deosebita ceremonie urmând a se desfăşura începând cu ora 12.

  La fel cum s-a întâmplat în fiecare an de când se construieşte acest lăcaş de cult, ceremonia de binecuvântare va aduce la Bâlea Lac preoţi şi slujitori ai mai multor culte creştine, fiecare dintre aceştia urmând a oficia slujba permisă de rânduielile şi canoanele bisericeşti.

  După binecuvântarea preoţilor, noua Biserică de Gheaţă va putea găzdui evenimente private (cununii, botezuri etc) sau publice (seri de rugăciune, concerte de muzică creştină), vizitarea acestui lăcaş de cult special fiind permisă oricărui doritor.

  “Pentru ridicarea bisericii inedited, meşterii au folosit aceeaşi tehnică de construire ca şi în cazul Hotelului de Gheaţă, fiind utilizate blocuri de gheaţă de 50-60 de kilograme fiecare, tăiate din lacul glaciar Bâlea, cărora li s-a adaugat zăpadă şi multă apă. Biserica de Gheaţă de la Bâlea Lac are o înălţime de aproximativ 6 metri, lungime de 14 metri şi lăţime de aproximativ 7 metri şi este construită după modelul şi arhitectura unei vechi biserici din Mălâncrav, judeţul Sibiu”, mai menţionează responsabilii obiectivului în comunicatul de presă.

  Biserica de Gheaţă de la Bâlea Lac, alături de Hotelul de Gheaţă şi complexul de igluuri, singurele construcţii de acest fel din partea de Sud- Est a Europei, au devenit obiective turistice foarte atractive, fiind vizitate în fiecare an de mii de turişti din ţară şi din străinătate.



  Distribuie articolul    Facebook    Twitter